ΤΕ ΘΗΒΑΣ – ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΚΚΕ: ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

nosokomeio-thivas

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, 

Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. 

          Όπως δημοσιεύθηκε, το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας μειώνεται κατά δύο – καίριες – θέσεις αναισθησιολόγων. Μία γιατρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, ενώ άλλη μία μετακινήθηκε από την 5η ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ενόψει μόνιμης πρόσληψής της, φυσικά χωρίς αντικατάσταση.  

          Κατά τα λοιπά, σε ότι αφορά την παθολογική Κλινική, ακόμη αναμένουμε την πλήρωση της μίας (1) θέσης παθολόγου που το Υπουργείο Υγείας εδέησε να προκηρύξει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Με δύό λόγια, η παθολογική εξακολουθεί να λειτουργεί με μπαλώματα γενικών ιατρών από Κέντρα Υγείας, φυσικά σε βάρος αυτών. 

          Στο μεταξύ, τα πρόσφατα πολλαπλά κρούσματα σε δύο μεγάλα εργοστάσια της Θήβας αποδεικνύουν ότι για τη διασπορά του ιού δεν ευθύνεται η «χαλάρωση των ατομικών μέτρων προστασίας» από τον κόσμο, αλλά ο υποχρεωτικός συγχρωτισμός μέσα στους χώρους δουλειάς, σε συνδυασμό με την άρνηση των επιχειρηματικών ομίλων να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας του μόνιμου κι εργολαβικού προσωπικού τους, λόγω του κόστους που αυτά συνεπάγονται. 

          Αντίστοιχα, η κατάσταση στη δυτική Αττική χτυπάει «καμπανάκι» και για την περιοχή ευθύνης του Νοσοκομείου Θήβας, δηλαδή την ευρύτερη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου – Θήβας, όπου συγκεντρώνονται καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι. 

          Παρά τον προφανή κίνδυνο της κατάστασης, η κυβέρνηση μαζί με τις τοπικές αρχές της περιοχής μας, που ταυτίζονται απόλυτα μαζί της, επιμένουν να αποφεύγουν σαν το διάολο το λιβάνι την κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου και των άλλων δομών υγείας σε υγειονομικό προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις. 

          Εξάλλου, ακριβώς στο έδαφος της γενίκευσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των τεράστιων κενών, μία ή δύο μετακινήσεις ή άδειες ιατρικού προσωπικού αρκούν για να τινάζονται στον αέρα ολόκληρες Κλινικές του Νοσοκομείου Θήβας.    

          Όσο για το πρόσφατο «τσιτάτο» της κυβέρνησης, ότι «έρχονται τα εμβόλια», καταρρίφθηκε σχεδόν πριν καν ειπωθεί. Όπως φαίνεται, θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να εμβολιασθεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Φυσικά, ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος, ωστόσο δε μπορεί να γίνει το (νέο) άλλοθι για την περαιτέρω υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας. 

          Με τον πιο τραγικό κι επικίνδυνο τρόπο αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση παραμένει ακλόνητη στο διαχρονικό στόχο της ίδιας και των προηγούμενων κυβερνήσεων: αυτόν της εμπορευματοποίησης της υγείας, διαμέσω της σταδιακής υποβάθμισης και υποστελέχωσης των δημόσιων δομών. 

          Αυτός είναι και ο βασικός προσανατολισμός του νέου κυβερνητικού «Ευαγγελίου», της περιβόητης Έκθεσης Πισσαρίδη, η οποία προτείνει «Συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» και «Αύξηση της διοικητικής και οικονομικής αυτονομίας των δημόσιων νοσοκομείων». 

          Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μετατρέψει τις μάσκες προστασίας σε φίμωτρα για τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών και των εργαζομένων, δε θα τα καταφέρει. 

          Εδώ και τώρα, να πάψει να κουνάει το δάχτυλο και να αναλάβει τη δική της ευθύνη για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας, την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων και του λαού. 

          Εδώ και τώρα, να υλοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της περιοχής μας: 

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άρτια λειτουργία της παθολογικής κλινικής, με την αύξηση των οργανικών θέσεων, την κάλυψή τους με μόνιμους παθολόγους και όχι σε βάρος άλλων δομών υγείας.   

Άμεση κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου Θήβας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. 

Πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία των κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου. 

Άμεση λειτουργία Κέντρου Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Θήβας με κατάλληλο εξοπλισμό και μόνιμο προσωπικό. 

Να στελεχωθούν πλήρως σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής (Κέντρα Υγείας Θήβας, Σχηματαρίου & Ερυθρών, Ιατρεία Οινοφύτων & ΤΟΜΥ Θήβας) για τη λειτουργία τους σε 24ωρη βάση. 

Να διασφαλιστούν σε επάρκεια τα αναγκαία μέσα και ο εξοπλισμός με πιστοποίηση για νοσοκομειακή χρήση για την προστασία όλων των υγειονομικών. 

Να στελεχωθεί πλήρως η Μονάδα ΕΚΑΒ της περιοχής και να δημιουργηθεί σταθμός της στην Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων. 

Πλήρης στελέχωση και λειτουργία με μόνιμο προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Θήβας. 

Να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των υγειονομικών για ένταξη στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά. 

Σχετικά